ПРОМИШЛЕНИ / ИНДУСТРИАЛНИ СЕКЦИОННИ ВРАТИ

Промишлените/ индустриалните секционни врати затварят помещения, използвани в индустрията като: складове, халета, производствени помещения и др. Често отворите, които тези врати затварят, се отличават с голяма широчина и височина, а вратите съответно са по-тежки. Тежестта им и интензивната им експлоатация обуславя нуждата от подсилен монтажен механизъм. Ето защо торсионните пружини на промишлените секционни врати, се избират единствено след прецизно изчисляване. 

Панóто на индустриалните секционни врати е изградено от т.н. „сандвич-панели” (или „секции”) с дебелина от 40 мм,  свързани помежду си чрез панти. „Сандвич-панелите” се произвеждат от фабрично поцинковани стоманени ламарини, между които се разполага  полиуретанов пълнеж. Благодарение на него и на гумените уплътнения на вратите се постига висока шумо- и топлоизолация. „Сандвич-панелите” на този тип врати  са ефективно средство за пестене на енергия за отопление при осигуряване на добри условия за труд. 

Промишлените секционни врати позволяват вграждането на прозорци, през които навлиза естествена светлина в помещението. В тях може да се вграждат и по-малки пешеходни врати за улеснен достъп, когато не се налага отваряне на цялото помещение.

Монтирането на промишлените секционни врати е от вътрешната страна на отвора. Основно предимство е, че когато индустриалното помещение е отворено, сгънатата врата не заема от пространството пред или в него. 

При отваряне на индустриалното помещение секционната врата се прибира чрез вертикално движение по релси. Когато достигне до тавана, изграждащите я „сандвич-панели”, свързани с панти, завиват под ъгъл и продължават хода си под тавана. Промишлените секционни врати са снабдени с гумени уплътнения от четирите си страни, което допълнително допринася за високата  шумо- и топлоизолация. Гумените уплътнения възпрепятстват и проникването на прах и външни замърсявания в помещението. 

Задвижването и на този тип врати може да бъде ръчно или автоматично. С цел предпазване на пръстите  вратите са снабдени със система против прищипване. 

Индустриалните секционни врати се боядисват прахово по избор на клиента от пъстроцветната гама на RAL-каталог.