ГАРАЖНИ СЕКЦИОННИ ВРАТИ

Гаражните секционни врати са най-добрият избор за затваряне на гаража. Те осигуряват максимална шумо- и топлоизолация благодарение на специфичната си структура – така наречените „сандвич-панели” (или „секции”) с дебелина 40 мм. „Сандвич-панелите” са изградени от фабрично поцинковани стоманени ламарини, между които има полиуретанов пълнеж.

Монтирането на този вид врати е от вътрешната страна на отвора. Основно предимство е, че когато гаражът е отворен, сгънатата врата не заема от пространството пред или в него.

Този тип врати са изключително подходящи и за гаражи с невисок светъл отвор или при малко разстояние на трегера.  

При отваряне на гаража секционната врата се прибира чрез вертикално движение по релси. Когато достигне до тавана, изграждащите я „сандвич-панели”, свързани с панти, завиват под ъгъл и продължават хода си под тавана.

Гаражните секционни врати позволяват вграждането на прозорци, през които навлиза естествена светлина в помещението. В тях може да се вграждат и по-малки пешеходни врати за улеснен достъп, когато не се налага отваряне на целия гараж.

 Гаражните секционни врати са снабдени с гумени уплътнения от четирите си страни, което допълнително допринася за високата  шумо- и топлоизолация. Гумените уплътнения възпрепятстват и проникването на прах и насекоми. 

Задвижването и на този тип врати може да бъде ръчно или автоматично. С цел предпазване на пръстите гаражните секционни врати са снабдени със система против прищипване. 

Боядисват се прахово по избор на клиента от пъстроцветната гама на RAL-каталог.