ОХРАНИТЕЛНИ РОЛЕТКИ

Охранителните ролетни врати се срещат често в заобикалящата ни среда. Имат широка употреба поради своите предимства. Те са надеждно и икономично средство за осигуряване на безопасността на домове, офиси, складове, магазини и други търговски обекти. Радват се на дълъг живот, а същевременно  изискват минимална поддръжка. Те са стабилни и предоставят сигурност и спокойствие.

Охранителните ролетки са и практични поради своята компактност.

Посредством балансиращ механизъм (вал) се навиват в кутия над отвора, който затварят. Така след монтажа охранителните ролетки не заемат голяма част от пространството на самото помещение. 

Ролетните врати могат да бъдат монтирани, както от вътрешната, така и от външната страна на светлия отвор. 

Ако помещението е снабдено и с аларма, препоръчително е охранителната ролетка да бъде зад светлия отвор, тоест „отвътре”. В този случай при опит да се проникне чрез разбиване на входната врата или счупване на прозорец  се активира алармата. Времето за неправомерно влизане в помещението е ограничено благодарение на монтираната охранителна ролетка.

 Движението на охранителните ролетки се осъществява във водачи: обикновени ПЕ-водачи или  Ω- водачи. Омега-водачите (Ω-водачите) са окомплектовани с гума и четка, които осигуряват по-прецизно и безшумно движение на охранителната ролетка. Ролетните врати на „Калидоорс” ЕООД могат да се задвижват ръчно или автоматично. 

На практика всяка охранителна ролетка се отваря и затваря ръчно. Заключването се осъществява посредством една или две секретни или касови брави. 

Възможно е задвижването да става и чрез ел. двигател, командван с дистанционно управление, бутон или ел. ключ. 

Всяка наша охранителна ролетка се изработва според индивидуалните размери на съответния отвор. Ролетната врата се изработва след отчитане на всички параметри на отвора и прецизно преценяване на индивидуалните потребности.  

Охранителните ролетките се боядисват прахово по избор на клиента от пъстроцветната гама на RAL-каталог.  

Според вида на панóто охранителните ролетки могат да бъдат: плътни, плетени (плетки/ оплетки), перфорирани или топлоизолиращи.

ПЛЪТНИ ОХРАНИТЕЛНИ РОЛЕТКИ

Плътните охранителни ролетки са подходящият избор, когато се цели пълно скриване на видимостта към вътрешната част на помещението.

Панóто им се изработва от метални поцинковани ленти (ламéли)…

ПОВЕЧЕ

ПЛЕТЕНИ ОХРАНИТЕЛНИ РОЛЕТКИ (ПЛЕТКИ/ ОПЛЕТКИ)

Плетените охранителни ролетки позволяват 100% видимост към вътрешността на обекта, когато той е затворен. Изработват се от арматурна стомана φ8”, (огъната на преса), като поцинкованите пръти на паното са захванати с шарнирни скоби. По този начин се образува „плетка/ оплетка”…

ПОВЕЧЕ

ПЕРФОРИРАНИ ОХРАНИТЕЛНИ РОЛЕТКИ

Перфорираните охранителни ролетки осигуряват високо ниво на защита на обекта, като същевременно запазват видимост към вътрешността му. 

Панáта на перфорираните ролетки се изработват от…

ПОВЕЧЕ

ТОПЛОИЗОЛИРАЩИ ОХРАНИТЕЛНИ РОЛЕТКИ

Топлоизолиращите охранителни ролетки (терморолетки) намират широко приложение в шумо- и топлоизолацията на гаражи, складове, различни видове работни помещения и др. 

Този тип ролетки се изработва от термоламели (два алуминиеви…

ПОВЕЧЕ